2020 – S vínem pěšky i na kole + Zámecký košt vín – reportáž

V sobotu 20. června 2020 proběhlo patnácté setkání členů Spolku přátel valtických vín - a nejen jich - na dvojité celodenní akci S vínem pěšky i na kole a Zámecký košt vín.

Předpověď počasí bohužel nevypadala vůbec příznivě, a tak jsme čekali do poslední chvíle, jestli bude možné dopolední cyklo-výlet uskutečnit. Kvůli neutuchajícímu dešti, jsme však bohužel poprvé v naší historii museli S vínem pěšky i na kole nakonec zrušit.

V odpoledních hodinách však již dle plánu započala v levém křídle Zámku Valtice - v Zámeckém sklepě z roku 1430 - druhá akce s názvem Zámecký košt vín. 

Mohli jste zde vychutnat 24 vzorků jak z produkce CHÂTEAU VALTICE tak i Vinařství Kovacs. Prohlídky chtivé účastníky provedl sklepem náš technolog Jaroslav Matocha, který Vám v řízené degustaci všechny vzorky postupně představil a odprezentoval.

Vzhledem k tomu, že se dopolední akce nekonala, neměli jsme ani vítěze soutěže "Kdo nejrychleji dosáhne vrcholu (kopce Reistny)". Došlo tedy alespoň na vyhlášení nového člena naší řady Prezidentů spolku přátel valtických vín, kterou po dlouhé době opět rozšířila žena.

Prezidentkou pro rok 2020 se stala paní Veronika Eva Vítová, která si převzala svůj dekret a aktuální Prezidentskou sérii.

Těšíme se na viděnou, třeba na blížící se podzimní akci spojenou s brigádou na vinici v sobotu 19. 9. 2020. V případě, že se rozhodnete zúčastnit RETRO VINOBRANÍ a Mistrovství ve sběru hroznů nebo Zámeckého koštu vín (a burčáků), doporučujeme si zajistit ubytování co nejdříve. Tipy na ubytování najdete zde.

Pokud byste měli k akcím nějaké připomínky, nápady nebo přání, tak neváhejte a napište nám je na adresu spvv@vsvaltice.cz.

Všem Vám srdečně děkujeme za účast!

Tým vinařství CHÂTEAU VALTICE

Foto: Vašek Vrba

Zámecký košt vín

×