2017 – Valtické vinobraní – reportáž

Již potřetí se Valtické vinobraní, konalo i u nás v areálu CHÂTEAU VALTICE, a to v sobotu 6. října 2017. Novinkou letošního ročníku bylo ale také třetí pódium na Zámku Valtice, a tak naše Hlavní město vína opravdu ožilo. Vše zahájil u Střední vinařské školy krojovaný průvod, který vyrazil k nám do areálu vinařství společně s muzikanty, kočárem s vrchností i Bakchem a jeho družinou. Účastníci průvodu si vychutnali čerstvý burčák, pánům ředitelům Šťastným byl slavnostně předán hrozen úrody a samozřejmostí byl také tanec s krojovanými.

Samotný program pak kolem druhé hodiny zahájily tancem na country písně děti z Line Dance ZŠ Lednice. Po nich nastoupila kapela Rosen Trio se svou svižnou hudbou, na kterou již první odvážlivci vyrazili pod podium tančit a po ní následovalo folklorní hudební vystoupení Jožky Šmukaře s cimbálovou muzikou.

Od sedmi hodin již pódium ovládla kapela YoYo Band v čele s Richardem Tesaříkem, a tak si nadšené publikum mohlo vyslechnout nejen hity jako Karviná, Kladno, Rybitví či Jedem do Afriky. Pod pódiem bylo doslova narváno v několika řadách a charismatická skupina tak sklidila nekončící ovace. Následovala bohatá tombola, kterou jste si mohli v průběhu odpoledne koupit od našich prodávajících slečen. Dvanácti šťastlivcům tak štěstí při losování přineslo skvělé vinné i ne-vinné výhry a domovu důchodců ve Valticích výtěžek z prodeje tomboly.

Zlatým hřebem večera byli opět The Teachers s těmi nejlepšími rockovými evergreeny, které zněly areálem vinařství až do pozdních nočních hodin a dokonce i vyburcovaly nejednoho tanečníka a tanečnici přímo na pódium k hudebníkům. Zábava probíhala v plném proudu ale také ve sklepě Vinařské stodoly, kam se s cimbálem přesunul Jožka Šmukař, kde jeho každou notu fanoušky nacpaný sklep doslova hltal.

Velký zájem byl také o prohlídky našeho Křížového sklepa a na něj nově napojený "chrám vína" pod Vinařskou stodolou. Čerstvý burčák – z odrůdy Müller Thurgau – tekl proudem stejně jako vína z produkce CHÂTEAU VALTICE a Vinařství Kovacs a vyhladovělí si mohli smlsnout na opékaném prasátku, bramborových spirálkách, koláčcích, muffinech, langoších, bramborácích a dalších laskominách. Pro unavené a večer i zmrzlé tu byla kavárna a osvěžit jste se mohli vodou značky Korunní.

Jsme moc rádi, že se celé vinobraní tak skvěle povedlo na všech třech místech a věříme, že jste s programem byli i letos spokojení a akci si opravdu naplno užili. Těšíme se na viděnou opět v roce 2018!

Váš tým CHÂTEAU VALTICE

Fotky ABS reklama

Fotky Vašek Vrba

×