Sledujte nás na Facebooku

Sledujte nás na Google+

Jsme také na Instagramu

Videa máme i na YouTube

Začíná sezóna rosé

Začíná sezóna rosé    Květen je měsícem lásky a v posledních letech i měsícem růžového vína. Oslavte máj se skleničkou příjemně chlazeného rosé od nás z Valtic.

Co je to rosé?

Růžové víno neboli rosé se vyrábí z odrůd modrých hroznů nejčastěji metodou krátkého naležení rozemletých hroznů (rmutu). V České republice se nejvíce používají hrozny odrůd Frankovka, Svatovavřinecké, Zweigeltrebe nebo Cabernet Sauvignon. Růžové víno není určeno k archivování. Mělo by se pít mladé, dokud má svěží ovocnou chuť a vůni. Nejlépe do jednoho až dvou let od sklizně. Růžová vína se chlubí celou škálou barevných odstínů – od růžovošedé, přes jemně lososovou, sladce malinové tóny až po měděnou, v závislosti na zvolené odrůdě hroznů a technologii jejich zpracování.

Obliba růžových vín stále stoupá. Růžová vína jsou velmi zajímavým nápojem nejen pro jarní a letní sezonu. Jsou skvěle pitelná, lákají širokou škálou růžových barev a přitom jsou domácím produktem, který je v posledních letech více vyhledávaný tuzemskými spotřebiteli. Růžová vína pijte vychlazená na 8-10 stupňů, můžete z nich také vykouzlit svěží letní koktejly. Několik receptů z růžových vín najdete například na http://www.ruzove.cz/ruzove-drinky.

Přijďte ochutnat naše růžová vína na Slavnosti vína mladého a růžového, v sobotu 25. 5. 2013.

 

Zde je naše úplná a aktuální nabídka růžových vín: