2020 – Vinobraní ve Valticích – reportáž

Vzhledem k pandemické situaci v republice Město Valtice zrušilo tradiční slavnost Valtické vinobraní. My jsme se však rozhodli jej pro Vás uskutečnit alespoň v našem areálu, byť proběhl bez tradičního krojovaného průvodu, bez předávání hroznu úrody a bez scénky Zarážání hory. Celou sobotu 3. října 2020 doprovázel velmi silný vítr, zábavu to ale rozhodně nezkazilo.

Program zahájily charismatické dámy z valtického Výběru z bobulí, které pobavily a lidovými písněmi potěšily přítomné návštěvníky. Vyslechli jste nejlepší hity legendární kapely Queen v podání Princess Queen Revivalu. Areálem v průběhu dne procházel náš Čmelda Vavřinec, který prodával tombolu.  Probíhaly prohlídky našeho Křížového sklepa a chrámu vína pod Vinařskou stodolou.

Vychutnávali jste si hojně náš bílý a růžový burčák z odrůd Pálava a Svatovavřinecké, stejně jako vína z produkce CHÂTEAU VALTICE a Vinařství Kovacs, a kdo byl vyhladovělý si mohl smlsnout na grilovaných specialitách, chlebech s různými pomazánkami, palačinkách, sýrech a dalších laskominách. Mohli jste si nakoupit šperky, domácí klobásy, perníčky a cukrovinky a také spoustu zdravých pochutin od Smyslných dobrot.  Pro unavené a zmrzlé tu byla kavárna.

Jožka Šmukař s cimbálem rozezněli náš areál moravskými písničkami, které potěšily nejedny uši a poté si 12 z Vás odneslo krásnou výhru z naší tomboly.

Zatímco na pódiu už zněly nejlepší hity Lucie v podání Lucie Revival, ve sklepě Vinařské stodoly bavil publikum s cimbálem Jožka Šmukař, který se sem na osmou hodinu přesunul. Koncert oblíbených The Teachers se nakonec uskutečnit nemohl, z důvodu sílícího deště a bouřky, a museli jsme tak bohužel akci ukončit.

Moc děkujeme, že jste za námi do Valtic i přese všechno dorazili a tuto akci jste si s námi užili. Těšíme se na viděnou opět v roce 2021.

Váš tým CHÂTEAU VALTICE

×