2023 – Podzimní slavnosti vína a jídla – reportáž

Září začínáme v našem vinařství CHÂTEAU VALTICE tradičně Podzimními slavnostmi vína a jídla. Letos se uskutečnil již devátý ročník a jsme moc rádi, že i ten jste si k nám přijeli užít v hojném počtu.

Akce začala ve ve folklorním tónu s Cimbálovou muzikou Husaři, která návštěvníkům v průběhu slunečného odpoledne vyhrávala k poslechu oblíbené moravské písně. V mezičase vystupoval před pódiem také Parkour tým Improve Yourself, jehož členové nejen předváděli fantastickou live show, ale také posléze učili přítomné děti v čem parkour spočívá.

Zavítal k nám také celý početný tým z Canisterapeutické sdružení Jižní Morava se svými šikovnými pejsky, kteří potěšili nejednoho návštěvníka.

K ochutnání bylo celkem 24 vín a to jak z produkce CHÂTEAU VALTICE, tak i od Vinařství Kovacs. Probíhaly prohlídky našeho Křížového sklepa a chrámu vína pod Vinařskou stodolou. Nově jste mohli navštívit také naši nejnovější halu "katedrálu vína" s vyhlídkou na Valtice, kterou si v průběhu dne nenechalo ujít téměř 100 návštěvníků.

Areálem vinařství se nesla vůně grilovaných specialit či palačinek. Mohli jste ochutnat několik pomazánek na čerstvém chlebu od Megachleba, smlsnout si na sladkých Bubble Wafflích a nebo si vychutnat speciality od Havana foodtrucku.

Od půl sedmé si postupně 12 šťastlivců odneslo hodnotné ceny z bohaté tomboly. Výherci si odnesli například Prezidentskou sérii, biomošt, poukaz do Lázní Lednice, poukaz od resortu Valtberg a hotelu Klaret, Dárkové balení s knihou Víno na zdraví či sekt z Vinařství Kovacs.

Vítězka hlavní ceny si odnesla poukaz na víkendový pobyt pro 2 osoby ve čtyřhvězdičkovém hotelu Horizont, Pec pod Sněžkou.

Po sedmé hodině již zábavu započala kapela Bon Jovi Tribute Prague v čele s Petrem Poláčkem, jehož můžete znát coby finalistu první řady Česko hledá Superstar. Zazněly skladby jako Livin on a Prayer, You give love a bad name, It's my life nebo Have a nice day a mnoho dalších.

Večer ukončili tradičně oblíbení břeclavští The Teacherskteré si do našeho areálu přijede vždy poslechnout nespočet nadšených posluchačů.

Moc se těšíme opět na viděnou na dalších Slavnostech 25. května a 31. srpna 2024!

Tým rodinného vinařství CHÂTEAU VALTICE

×