2022 – Podzimní slavnosti vína a jídla – reportáž

První sobota v září patřila tradičně v našem vinařství CHÂTEAU VALTICE Podzimním slavnostem vína a jídla. Jsme moc rádi, že naše slavnosti lákají každoročně tak hojný počet milovníků vína, které vždy velmi rádi hostíme.

Akci odstartovala ve folklorním tónu Cimbálová muzika Husaři, která návštěvníkům vyhrávala k poslechu oblíbené moravské písně.

K ochutnání bylo celkem 24 vín a to jak z produkce CHÂTEAU VALTICE, tak i od Vinařství Kovacs. Probíhaly také prohlídky našeho Křížového sklepa a chrámu vína pod Vinařskou stodolou. Areálem vinařství se nesla vůně grilovaných specialit, palačinek či bramborových spirálek.

Mohli jste ochutnat několik pomazánek na čerstvém chlebu od Megachleba, smlsnout si na sladkých Bubble Wafflích a nebo si vychutnat italské speciality od pojízdného foodtrucku Spaghetti Parmigiano.

Sedmá hodina pak přinesla 12 šťastlivcům hodnotné ceny z bohaté tomboly. Výherci si odnesli například Prezidentskou sérii, biomošt, Dárkové balení s knihou Víno na zdraví či sekt z Vinařství Kovacs.

Vítězka hlavní ceny si odnesla poukaz na víkendový pobyt pro 2 osoby ve čtyřhvězdičkovém hotelu Horizont, Pec pod Sněžkou.

V osm hodin již zábavu započal Divokej Bill Revival, jehož členové vyburcovali snad každého přítomného těmi nejlepšími songy této populární české kapely. Zazněly tak hity jako Malování, Pocit nebo Plakala. Skladbu Čmelák si samozřejmě nenechal ujít ani náš Čmelák Vavřinec, který si přiletěl svou píseň užít s kapelou přímo na pódium.

Večer ukončili oblíbení břeclavští The Teacherskteré si do našeho areálu přijede vždy poslechnout nespočet nadšených posluchačů.

Moc se těšíme opět na viděnou na dalších Slavnostech v roce 2023!

Tým rodinného vinařství CHÂTEAU VALTICE

×