2016 – Podzimní slavnosti vína a dětský den – reportáž

Druhý ročník Podzimních Slavností vína dětského dne sklidil obrovský úspěch nejen u dospělých, ale i u dětí. Letos si přišlo do areálu vinařství CHÂTEAU VALTICE za nádherně slunečného a teplého počasí vychutnat valtická vína a burčáky více než 1000 návštěvníků!

Ve třech stáncích jste si mohli vychutnat ta nejlepší vína z produkce CHÂTEAU VALTICE a Vinařství Kovacs a čtvrtý nabízel čerstvý moravský burčák – jak bílý z odrůdy Irsai Oliver, tak i čím dál víc oblíbený růžový burčák z odrůdy Svatovavřinecké.

Soutěžní program pro děti - stejně jako v květnu - přivezla společnost EKO-KOM, se kterými dlouhodobě spolupracujeme z hlediska ekologie. 135 dětí tedy horlivě soutěžilo na osmi stanovištích, zaměřených na téma třídění odpadu. Vynaložené soutěžní úsilí bylo samozřejmě náležitě odměněno jednak drobnostmi od EKO-KOMu, ale na závěr také sladkou odměnou ve stánku Směnárny. Celým areálem pravidelně procházel náš nový čmelda, který se zvídavým dětem věnoval, hrál si s nimi a ochotně se se všemi fotil. Malování na obličej se již prakticky stalo samozřejmostí našich Slavností, a tak jste v areálu mohli potkat nejednoho zombíka, kočičku či spider-mana. Nově za námi přijel také tým našeho generálního partnera - společnosti MND, v jejichž stanu jste si mohli nechat udělat na památku fotku s několika rekvizitami a rovněž získali výhodou nabídku plynu.

Vyhladovělí si mohli vychutnat pečené prasátko, grilované speciality, palačinky, párek v rohlíku nebo se osvěžit zmrzlinou. Kdo chtěl jen tak něčeho „zobnout“ mohl si skočit pro brambůrky nebo do Směnárny pro sýrový talíř. O pitný režim se postarala nejen naše vína a burčáky, ale i jeden z hlavních partnerů akce – KORUNNÍ. Tekutiny jste tedy mohli vhodně doplnit jedinou certifikovanou minerální vodou vhodnou k vínu. Unaveným byla k relaxaci opět k dispozici naše kavárna s několika druhy kávy ke které jste mohli zdarma přikousnout i některé z výrobků značky KLASA.

O možnost prohlédnout si zdarma naše „srdce vinařství“ – Křížový sklep z roku 1640 - stojí vždy mnoho z Vás. Naskytla se Vám tak skvělá příležitost dovědět se i mnoho zajímavostí o jednom z největších křížových sklepů v České republice.

Doprovodný kulturní program ve dvě hodiny odstartovala cimbálová muzika Kapuráci s tradičními lidovými písněmi doprovázenými houslemi, basou a samozřejmě cimbálem. Po nich vystoupili se svými country tanci naši další pravidelní vystupující - šikovné děti z Line Dance ZŠ Lednice.

U tance se ještě zůstalo s Taneční skupinou Valtice 4All, kterou pak na pódiu vystřídaly Vacenovské děti s pentličkami. Milovníkům dechové hudby zahráli Vacenovštví muzikanti.

Okolo půl sedmé jsme porozdávali balónky plněné héliem, s cílem překonat rekord v hromadném vypuštění balónků dětmi. Sice to chvíli zabralo, ale nakonec se všichni shromáždili pod pódiem a na odpočítávání bylo za výskotu vypuštěno na svou cestu po obloze 248 žlutých balónků s logem CHÂTEAU VALTICE. Posunuli jsme tím naši vlastní laťku o podstatný kus výš a agentura Dobrý den nás tak zapsala do nejnovějšího vydání České knihy rekordů!

Neodmyslitelnou součástí Slavností vína je i bohatá tombola. Dvanácti návštěvníkům přinesla hodnotné ceny nejen v podobě vín z edice Vojty Dyka, poukazu pro dvě osoby na pobyt v pokoji COMFORT od hotelu garni Klaret nebo naší Prezidentské série. Hlavní cenu - Víkendový pobyt pro 2 osoby ve čtyřhvězdičkovém hotelu Horizont, Pec pod SněžkouRovněž jsme udali i úplně poslední cenu útěchy, kterou byl meloun.

V osm hodin se na pódiu sešli nadšeně očekávání muzikanti z Elán revivalu, kteří publikum potěšili jak skvěle odehranými hity legendární slovenské kapely, tak následně i písněmi od kapel jako Lucie, TEAM nebo Queen.

Večerní program pak jako třešnička na dortu uzavřela populární místní kapela The Teachers, která těmi nejoblíbenějšími hity od Beatles, Rolling stones a mnohých dalších vždy zvedne z lavic snad úplně všechny.

Moc Vám všem děkujeme za hojnou účast a doufáme, že jste se s námi opět bavili, že jste se naplno odreagovali a třeba i dověděli nějakou tu novou vinařskou informaci. Těšíme se na Vás opět na Slavnostech v roce 2017 a to v sobotu 27. května a 2. září!

Tým vinařství CHÂTEAU VALTICE

Fotky ABS reklama

 

Fotky Vašek Vrba

 

×