2023 – Letní slavnosti vína a jídla – reportáž

V sobotu 3. června 2023 ožil vinařský areál CHÂTEAU VALTICE letními Slavnostmi vína a jídla, spojenými s dětským dnem a vinařství tak zahájilo naplno svou sezonu vinařských akcí.

Děti si mohly užít soutěžní program od společnosti EKO-KOM, vyřádit se na několikametrové nafukovací překážkové dráze Bootcamp a dorazila také paní Hasilová se svými canisterapeutickými pejsky. Nechybělo také malování na obličej, malovalo se i na kamínky a nově také přibyla možnost střílení pukem na hokejovou branku o ceny.

Kulturní program na pódiu odstartoval Dětský národopisný soubor Dunajek, vystoupily také mažoretky KELLY z Dubňan a svůj um ve street dance ukázalo taneční studio N.C.O.D.

V 17:00 vystoupila písničkářka Adela Charvátová, která vystoupila nejen se svými písněmi, ale také s covery oblíbených interpretů české i světové pop music.

K ochutnání bylo celkem 24 vín a to jak z produkce CHÂTEAU VALTICE, tak i od Vinařství Kovacs. Probíhaly prohlídky našeho Křížového sklepa a chrámu vína pod Vinařskou stodolou a nově také exkluzivní prohlídky naší nejnovější haly "katedrály vína" s vyhlídkou na Valtice. Areálem vinařství se nesla vůně grilovaných specialit, palačinek, langošů, hamburgerů, hranolek, sýrů či bramborových spirálek. Mohli jste ochutnat několik pomazánek na čerstvém chlebu od Megachleba nebo zkusit zaexperimentovat a ochutnat také jedlý hmyz.

V sedm hodin si pak 12 šťastlivců odneslo z bohaté tomboly hodnotné ceny. Výherci si odnesli například Prezidentskou sérii, poukazy na procedury do Lázní Lednice, do Resortu Valtberg či do Hotelu garni Klaret, ledové či slámové víno, Dárkové balení s knihou Víno na zdraví či sekt z Vinařství Kovacs.

Vítěz hlavní ceny si odnesl poukaz na víkendový pobyt pro 2 osoby na tři noci ve čtyřhvězdičkovém hotelu Horizont, Pec pod Sněžkou.

Své nejlepší písně za dlouhou 40. letou dráhu přijeli z Valašska odehrát členové kapely Fleret a večer ukončili již tradičně všemi oblíbení The Teachers.

Moc se těšíme opět na viděnou na dalších Slavnostech vína a jídla, které se uskuteční opět v našem areálu v sobotu 2. září 2023!

Tým rodinného vinařství CHÂTEAU VALTICE

×