2015 – Podzimní slavnosti vína a dětský den – reportáž

Je to už nějaký ten pátek co jsme přišli s bláznivým nápadem uspořádat Slavnosti vína a dětský den i v září... Bylo to riskantní rozhodnutí, ale když už do risku jdeme – zhostíme se ho s vervou. A stálo to za to.

Areál našeho vinařství v sobotu 5. září 2015 opět ožil veselím jak malých tak i dospělých během prvního podzimního ročníku Slavností vína a dětského dne. Okolo 650 návštěvníků si přišlo vychutnat valtická vína a burčáky značky CHÂTEAU VALTICE a pobavit se jak se svými ratolestmi, tak třeba i bez nich.

Rozmarné počasí v podobě půlhodinového deště a chladnějších teplot se nám sice snažilo mařit plán, ale byli jsme pohotově připraveni našimi „táborovými“ mini ohníčky, které v podvečer dodaly akci ještě kouzelnější atmosféru a prohřát se bylo možné i u venkovního ohřívadla.

Ta nejlepší vína z produkce CHÂTEAU VALTICE a Vinařství Kovacs si mohli dospělí vychutnat ve třech stáncích. Další dva pak nabízely čerstvý moravský burčák – jak bílý z odrůdy Müller Thurgau, tak i čím dál víc oblíbený růžový burčák z odrůdy Svatovavřinecké.

110 dětí si horlivě zasoutěžilo v disciplínách jako skákání v pytli, shazování plechovek balónky, převážení prasátka v kolečkách, lovení rybiček a další... Vynaložené soutěžní úsilí bylo samozřejmě náležitě odměněno sladkou odměnou ve stánku Směnárny.

Nově jsme pro děti vymysleli i korkovou dílničku, kde se kreativitě meze nekladly, a tak si děti mohly vyrobit a nazdobit svého vlastního korkového panáčka. Mnoho dětí jste mohli vidět s různě pokreslenými obličejíky, vše opět dílem našich zručných kreslířek. O další zábavné aktivity pro děti se postaralo Valtické centrum volného času.

Děti zavítal pobavit i jeden z včelích medvídků a ochotně zapózoval pro nejednu fotku.

Vyhladovělí si mohli vychutnat grilované speciality, palačinky, koblížky nebo párky v rohlíku. Kdo chtěl jen tak něčeho „zobnout“ mohl si skočit pro brambůrky nebo do Směnárny pro sýrový talíř. O pitný režim se postarala nejen naše vína a burčáky, ale i jeden z hlavních partnerů akce – KORUNNÍ.

Tekutiny jste tedy mohli vhodně doplnit jedinou certifikovanou minerální vodou vhodnou k vínu. Unaveným byla k relaxaci opět k dispozici naše kavárna s několika druhy kávy a výhledem na ovečky.

O možnost prohlédnout si zdarma naše „srdce vinařství“ – Křížový sklep z roku 1640 - stojí vždy mnoho z Vás. Prohlídkami tedy vedl i náš moderující pan ředitel/hostitel David Šťastný. Naskytla se Vám tak skvělá příležitost dovědět se mnoho zajímavostí o jednom z největších křížových sklepů v České republice přímo z úst pana ředitele.

Doprovodný kulturní program opravdu praskal ve švech. Od dvou hodin vše odstartovala cimbálová muzika Kapuráci s tradičními lidovými písněmi. Vacenovské děti úžasně rozproudily atmosféru svým vystoupením ve stylu slavného muzikálu Pomáda. Dav dětí, které se zvědavě nashromáždily před pódiem uchvátilo maňáskové divadlo jak svým prvním vystoupením, tak i tím druhým. Populární Actiwity DC zazářily hned s několika propracovanými tanečními výstupy, během kterých se střídaly děti různých věkových kategorií. Pod pódium přilákali svým talentem a nábojem nejednoho užaslého zvědavce. Divadélko Veselé školičky následně zapojilo několik odvážných dětí coby herce do své scénky se slepicí a rozvlněné latinskoamerické tance ze Střediska volného času Hodonín skvěle uzavřely odpolední program.

U nás v CHÂTEAU VALTICE moc rádi překonáváme rekordy, a tak jsme si řekli, že to zkusíme i v případě Slavností vína a dětského dne – jak jinak než prostřednictvím dětí.

Okolo půl sedmé jsme porozdávali balónky plněné héliem, s cílem překonat rekord v hromadném vypuštění balónků dětmi. Někteří nezbedníci se sice nejprve bavili tím, že vypouštěli balonky dříve, než měli, ale po napomenutí se všichni shromáždili pod pódiem a na odpočítávání bylo za výskotu vypuštěno na svou cestu po zamračených oblacích 193 žlutých balónků s logem CHÂTEAU VALTICE. Rekord jsme sice nepřekonali, ale nastavili jsme si naši vlastní laťku a agentura Dobrý den ocenila naše snažení alespoň Certifikátem o vytvoření kuriózního výkonu.

 

Neodmyslitelnou součástí Slavností vína je i bohatá tombola. Dvanácti návštěvníkům přinesla hodnotné ceny nejen v podobě vín z edice Vojty Dyka, poukazu pro dvě osoby na pobyt v pokoji COMFORT od hotelu garni Klaret nebo naší Prezidentské série. Hlavní cenu - Víkendový pobyt pro 2 osoby ve čtyřhvězdičkovém hotelu Horizont, Pec pod Sněžkou vyhrál pan Vladislav Růžička z Valtic.

Standa Hložek nás přijel opět po třech letech navštívit a přivezl sebou své největší hitovky jako Dajána, Krejčí a V pohodě, které si našly své nadšené publikum. Samozřejmě nechyběly ani Holky z naší školky, které si společně se Standou musel prozpěvovat snad každý přítomný 🙂

Celou akci završila kapela Kabát Revival, která k nám do Valtic přijela z Hradce Králové. Největší pecky od Kabátů tak rozehřály i poslední zimomřivce, které rockeři vyburcovali k řádění pod pódiem.

Moc Vám všem děkujeme za účast a doufáme, že jste se s námi opět bavili, že jste se naplno odreagovali a třeba i dověděli nějakou tu novou vinařskou informaci. Těšíme se na Vás opět na Slavnostech v roce 2016 a to v sobotu 28. května!

Váš TÝM CHÂTEAU VALTICE

Fotky ABS reklama

 

Fotky Vašek Vrba

 

×