Tradice svatomartinského vína vychází ze starodávného zvyku vinařů připíjet si na svátek svatého Martina (11. 11.) poprvé novým, mladým a jiskrným vínem.
Naši předkové z vinorodých krajů jižní Moravy dovedli odedávna vychutnat svěžest a krásu mladých, sotva zrozených vín. A mladé víno je vždy znovu a znovu okouzlovalo svým temperamentem, lehkostí a ovocnou vůní.
I v letošním roce jsme pro Vás pečlivě vybrali důstojné reprezentanty bilých, růžových a červených svatomartinských vín, která opět potvrdí vysokou kvalitu vín značky CHÂTEAU VALTICE.
Svatomartinské víno se hodí nejen k pečené husičce. Skvěle se snoubí i s dalšími pokrmy – vřele jej doporučujeme například k rybám. Můžete s ním tedy v prosinci dobře doladit třeba i štědrovečerní večeři nebo budete-li mít v plánu nějakou tu zvěřinovou pochoutku – přijde Vám jistě též vhod.