Valtické vinné trhy 2018 – 51. ročník

V nově zrekonstruovaném centru Excelence ve Valticích proběhlo ve dnech 17. – 19. dubna 2018 hodnocení 708 vzorků nejlepších vín z 128 vinařství nejen z Moravy, Čech, Slovenska, ale také Rakouska.

Odborná komise složená z předních vinařských odborníků z celé České republiky v pátek 20. dubna 2018 vybrala absolutního šampiona mezi bílými, červenými a zahraničními víny pro letošní rok.

V pátek 20. dubna byl ve „slepé degustaci“ vybrán šampion Valtických vinných trhů.

Garant nestrannosti celé soutěže, Národní vinařské centrum (NVC), společně se Střední vinařskou školou ve Valticích připravili přihlášená vína v nově moderně zbudovaném Centru Excelence.

Naše Svatovavřinecké z řady Premium Collection se stalo šampionem červených vín na tomto tzv. Wimbledonu mezi výstavami. Šampionem bílých vín se stal Ryzlink vlašský ročník 2016 z vinařství Volařík Mikulov a ze zahraničních Rulandské bílé z vinařství Golguz v Hlohovci ročník 2017.

Získat šampiona Valtických vinných trhů je pro nás obrovská pocta, jednak protože jde o velmi prestižní a vůbec nejstarší výstavu v České republice a také proto, že jsme na této výstavě šampiona dlouho nezískali. Radost je o to větší, že jsme šampiona získali s tradiční odrůdou Svatovavřinecké, které se na Moravě pěstuje vůbec nejvíc na světě. Víno zrálo téměř dva roky v barikových sudech v Zámeckém sklepě CHÂTEAU VALTICE a je krásně sametové s velkým dlouhotrvajícím vjemem a s jemným nádechem sušených švestek, povidel, skořice a kakaa,“ řekl David Šťastný z CHÂTEAU VALTICE.

Na 51. ročníku Valtických vinných trhů udělili odborní porotci vínům CHÂTEAU VALTICE také 3 velké zlaté medaile, 15 zlatých medailí a další mimořádná ocenění:

  • POHÁR MINISTRA ZEMĚDĚLSTVÍ ČR
    za nejúspěšnější kolekci vín CHÂTEAU VALTICE - Vinné sklepy Valtice, a.s.

V pátek 11. května 2018 je slavnostně převzali v Zámecké jízdárně ve Valticích ředitelé David a Antonín Šťastní, Jaroslav Matocha - technolog a Klára Matochová - vedoucí obchodního oddělení.

--------------------------

Dostupná oceněná vína:


×