Hrozny z nichž bylo vyrobeno toto krásné víno pochází z vinic z proslavené obce Bavory pod Pálavskými vrchy, z viniční trati Anenský vrch.
„Je to náš prémiový Tramín červený, který Vás překvapí svou jemnou vůní růží, květin a exotického koření a díky zrání v dřevěném sudu také vůní vanilky a dřeva. Chuť je velmi příjemná, harmonická, s dlouhou dochutí“, komentuje vítězné víno Mgr. David Šťastný, ředitel CHÂTEAU VALTICE.
Jedná se víno v kategorii „suché“ s jemným obsahem zbytkového cukru 7.9 g/l a středně vysokým obsahem kyselin 7.7 g/l.
Celkový charakter vína podtrhuje vysoký bezcukerný extrakt 24,7 g/l.
Tramín červený je jedna mnoha velmi úspěšných odrůd vinařství CHÂTEAU VALTICE a v sortimentu je momentálně zastoupena celkem v sedmi různých variantách.