Příjem objednávek: Pondělí - Pátek, 7:00 - 15:30 hod.
odbyt@vsvaltice.cz +420 606 538 317, +420 607 412 462
Příjem objednávek: Pondělí - Pátek, 7:00 - 15:30 hod.
odbyt@vsvaltice.cz | +420 606 538 317, +420 607 412 462
Domů » Vinařské akce » Kalendář vinařských akcí » Snoubení vín s kulinářskými pokrmy Marcela Ihnačáka
Přijďte si užít kulinářský večer plný specialit šéfkuchaře Marcela Ihnačáka ve spojení s víny CHÂTEAU VALTICE. Marcel Ihnačák společně s vinařem Davidem Šťastným z CHÂTEAU VALTICE připravil pro náročné milovníky dobrého jídla, gastronomie a špičkových vín 6ti chodové slow food menu ze surovin od lokálních dodavatelů. Kulinářské chody budou párovány s 12 víny z produkce vinařství CHÂTEAU VALTICE.
Kulturní místnost ve vinařství CHÂTEAU VALTICE
Vinařská 407, Valtice
Sobota 18. ledna 2025 od 17:00
Program:
Cena 2.600 Kč na osobu. V ceně je degustace všech vín včetně nealkoholických nápojů. Připravujeme také překvapení a součástí akce bude také ochutnávka vín, která zrála 24 měsíců v pyramidě v chrámu vína.
V případě zájmu prosíme o rezervaci počtu osob a uhrazení částky předem do 10. ledna 2025 na kontakt uvedený níže. Vaše rezervace bude potvrzena po zaplacení částky a pomůže nám k lepší organizaci zážitkového večera. Těšíme se na setkání s Vámi.
Počet míst je omezen.
Kontakt: sekretariat@vsvaltice.cz; tel.: 606 309 959; č.ú.: 7103651/0100
1.canapes
Paté z lososa na bruschettě s kaviárem a crispy zázvorem
2.předkrm
Uzená husí prsa na fenyklovo-okurkovém salátu s pikantní rajčatovou salsou a semínky
3.polévka
Krémová polévka s bílými fazolemi, s uzenou slaninou a bylinkami
4.mezichod
Pečená dýně s krémem z kozího sýra s vlašskými ořechy, pečenou paprikou a mladými výhonky
5.hlavní chod
Telecí kýta / sous vide / s telecími játry / confit / smetanová omáčka s parmazánem, blanšírovaná kapusta s květákem a artyčokem
6.desert
Nepečený cheesecake s rakytníkem a zázvorem
Filozofie menu je vymezena třemi navzájem propojenými principy: dobré, čisté a poctivé jídlo pro všechny. Dobré jídlo je čerstvé a jeho konzumace je smyslovým prožitkem. Čisté jídlo se musí obejít bez chemických náhražek. Poctivé jídlo vzniká za férových podmínek pro výrobce, kteří ho spotřebitelům poskytují za dostupnou cenu.
Marcel Ihnačák je slovenský kuchař oceněný dvěma michelin hvězdami, který vařil i pod světoznámým Jamiem Oliverem.
Marcel Ihnačák měl našlápnuto, stejně jako jeho strýcové, kteří hráli zámořskou NHL, k hokejové kariéře. Ve 20 letech ale přišlo zranění a dlouhá chvíle ho přivedla ke gastronomii. Už v 23 letech se stal šéfkuchařem pražské restaurace Století, kde vařil pro hvězdy jako Karel Gott, Sean Connery či Calvin Klein. O dva roky později se vydal sbírat další zkušenosti do Anglie. V Londýně vařil ve vyhlášené restauraci Pied-á-Terre, která byla oceněna dvěma Michelin hvězdami. Po požáru budovy ale nuceně přesídlil do kuchyně známého anglického šéfkuchaře Jamieho Olivera.
CHÂTEAU Valtice – Vinné sklepy Valtice, a.s. patří mezi nejvýznamnější a nejstarší tradiční vinařství v České republice. Základy vinařství byly položeny již ve 12. století. Ke skutečnému rozvoji vinařství došlo pak v 15. století, když Lichtenštejnové vybudovali po vzoru francouzského vinařského dominia typu „Château“ unikátní vinařský celek. CHÂTEAU VALTICE je stále středně velké rodinné vinařství ryze moravského charakteru.
Vinařství obhospodařuje vlastní vinice na více než 630 hektarech na Moravě, a to jak na Valticku, tak především na prémiových vinicích pod Pálavou. Práce na vinicích probíhá maximálně šetrně, v souladu s přírodou a dle pravidel ekologického zemědělství. Značka CHÂTEAU VALTICE je již několik století synonymem pro nejkvalitnější vína nejen v ČR, ale i ve světě, o čemž svědčí pravidelná významná ocenění kvality na vysoce prestižních domácích i světových výstavách vín.