2018 – Sommelierka z lidu na září

V září přálo losování opět ženě a tak se Sommelierkou z lidu stala paní Kateřina Terlecká. Která tři vína vybrala do akční nabídky pro členy Spolku přátel valtických vín na září si přečtěte v jejím hodnocení.

“Zasílám něco málo fotek z degustace vín a také malé info k vínům. Všechna zaslaná vína byla skvělá, já jsem ale vždycky byla fanda vašich vín 🙂 Ještě jednou moc děkuji.”

Pálava – VOC Mikulov – Premium Collection 2015 – To nejlepší z ochutnávky. Pro mne jasný favorit. Voní jako rozkvetlá louka a chutná plně a výrazně po ovoci s lehkým dozvukem kyselinky na konci. Ideální k dobrým sýrům.

Muškát moravský – výběr z cibéb 2017 – Úžasné víno s výraznou a plnou chutí, hlavně po medu a meruňkách, které ještě dlouho doznívá na jazyku. Krásná až aromatická vůně typická pro Muškát. Skvělé k dezertům nebo jako dezert samotné.

Rulandské modré – pozdní sběr 2015 – Víno s překrásnou rubínovou barvou, vyvážená, a přesto plná chuť po švestkách, s vůní po lesním ovoci, čokoládě a ostružinách.

Tramín červený – výběr z hroznů 2016 – Výrazná chuť vína, ovocná a kořenitá. Lehká vůně po květinách a citrusových plodech.

Rulandské bílé – pozdní sběr 2016 – Suché, svěží a lehčí víno s lehkou kyselinkou, citrusovým a minerálním dozvukem.

Müller Thurgau – pozdní sběr 2017 – Ačkoliv nejsem velký fanoušek „Müllerů“ tohle víno mne příjemně překvapilo. Lehká vůně meruněk a ovocná chuť s lehce citrusovým nádechem.

 

Děkujeme paní Terlecké za krásné zhodnocení a za fotky! 🙂

 

×