2016 – Sommelier z lidu na leden

Vybrat vína do lednové akční nabídky tentokrát připadlo panu Liboru Feilerovi, který svůj úkol splnil s velkým nadšením a dokonce s předstihem.  Přečtěte si krásné zhodnocení vín od prvního Sommeliera z lidu roku 2016!
“Chci nejprve touto cestou poděkovat za možnost ochutnat tak skvělá vína, jako ta z Vaší produkce. Jsem dlouho příznivcem moravských vín, potažmo vín z mikulovské a znojemské podoblasti. O mé přízni k Vám svědčí i jedna ze zaslaných ilustračních fotografií, Vaše vína chutnají nejen mě, ale i rodině a přátelům.

A teď již k samotnému hodnocení :

Ačkoli já sám dávám dlouhodobě přednost vínům bílým, sestavený “žebříček” tomu moc nenasvědčuje. Červená vína, která jsem měl možnost ochutnat, mne velmi příjemně překvapila a poprávu jim v mém hodnocení patří “horní” místa v pomyslné tabulce.

1. Rulandské modré – pozdní sběr 2012 – víno, které mne velmi příjemně překvapilo, toto suché víno z mé oblíbené trati mne vrátilo do dětství, kdy jsem s dědou sbíral ostružiny a maliny v okolních lesích, má krásnou nafialovělou barvu a vyniká dlouhou, velmi příjemnou dochutí. Vynikající s kozím sýrem.

2. Ryzlink vlašský – VOC Mikulov 2013 Premium Collection – další adept na celkové vítězství, nádherné víno s vůní ovoce, velmi intenzivní chutí s medovými dozvuky. Není to víno pro běžnou konzumaci, luxusní bomba pro zvláštní příležitosti. Jasný vítěz mezi bílými víny. S játrovou paštikou s brusinkami.

3. Dornfelder – pozdní sběr 2013 – trochu sladší, možná i proto u mne až červená “dvojka”, přesto víno skvělé, ač se jedná o odrůdu mladší a méně rozšířenou, jde o krásné víno harmonické chuti, voní po černém rybízu a švestkách, jeho jasná granátová barva jen podtrhuje celkový vynikající dojem z tohoto velmi povedeného díla. Skvělý k němu byl vyzrálý Camembert.

4. Cabernet Blanc – pozdní sběr 2013 – skvělé polosuché, bomba s kozím sýrem, který podtrhl jeho ovocnou vůni, dlouhá dochuť vína se stopou exotického ovoce. Úžasná čistá barva, bohužel konkurence byla mimořádná.

5. Sylvánské zelené – pozdní sběr 2014 – výborné suché víno, plné květin a trávy, jako by bylo z našeho “horského” kraje, navíc krásné vzpomínky na Pasohlávky… harmonické a vyvážené, dle mého názoru méně intenzivní barvy.

6. Muller Thurgau – pozdní sběr 2013 – nechci říci, že by toto víno přímo zklamalo, ale v takové konkurenci mu patří až pomyslná poslední příčka, suché víno plné léta a jeho vůní, poněkud méně intenzivní s kratší dochutí.

Všechna vína byla vynikající prokládaná sušenou šunkou 🙂 Je to samozřejmě subjektivní hodnocení laika, ale odráží mé chutě a pocity a věřím, že “vybraná” vína budou chutnat i všem Vašim případným zákazníkům.

Ještě mi dovolte jednu malou poznámku na závěr. Jak jsme se tady všichni shodli, je třeba ocenit také luxusní designové provedení serie PREMIUM COLLECTION VS Valtice a také FAMILY RESERVE Kovacs, která jsou rovněž ve Vašem e-shopu. Vína v tomto provedení jsou opravdu krásným dárkem, díky.”
Děkujeme panu Feilerovi za skvělé zhodnocení, krásné fotky (u nichž se nám při pohledu na

šunku sbíhaly sliny), i za složené pochvaly. Moc si toho ceníme 🙂

×