2018 – Svatomartinská degustace – reportáž

I letos jsme společně se Střední vinařskou školou uspořádali naši vlastní Svatomartinskou akci s názvem Svatomartinská degustace na Vinařské stodole, která se uskutečnila v neděli 11. listopadu 2018 od 11:00.

K jedenácté hodině se na našem náměstíčku před Vinařskou stodolou začali hromadit návštěvníci, aby se s námi zapojili do slavnostního přípitku prvními letošními víny. Krátkým proslovem uvítal náš technolog, pan Jaroslav Matocha, a následovala zábavná scénka s Praotcem Čechem, Matičkou Moravou a Praotcem Slovákem ohledně Svatomartinské historie v podání studentů vinařské školy. Pan Matocha společně s ředitelem vinařské školy, panem Tomášem Javůrkem, pak přesně v 11:11 odstartovali slavnostní přípitek Svatomartinskými víny.

V určené hodiny jste pak mohli navštívit jak náš Křížový sklep a chrám vína pod Vinařskou stodolou, ale mohli jste nahlédnout také do nedalekého provozního sklepa Venerie, v jehož prostorách se rodí vína Střední vinařské školy. V průběhu odpoledne k poslechu z vesela hrála ve Vinařské stodole Cimbálová muzika Podluží a venku jste si mohli vychutnat hned několik grilovaných dobrot.

Jsme moc rádi, že se akce skvěle vydařila a děkujeme, že jste se rozhodli prožít (a užít si) svatomartinský den právě s námi.

Váš tým CHÂTEAU VALTICE

×