2021 – Vinobraní ve Valticích – reportáž

I v letošním roce bohužel Město Valtice zrušilo svůj program na Náměstí Svobody, tradiční slavnost vinobraní však i tak proběhla v areálu našeho vinařství.

Tentokrát už nechyběl ani krojovaný průvod Střední vinařské školy se vším všudy, který v poledne započal svou trasu městem a po druhé hodině dorazil do našeho areálu, kde nám byl posléze na podiu slavnostně předán hrozen úrody.

Program odstartoval Lucie Revival Praha, který v průběhu prosluněného odpoledne odehrál nejlepší hity kapely Lucie. Areálem v průběhu dne procházel náš Čmelda Vavřinec, který prodával lístky do tomboly. Nespočet z Vás také navštívilo náš Křížový sklep a chrám vína pod Vinařskou stodolou.

 

Vychutnávali jste si hojně náš bílý a červený burčák z odrůd Rulandské šedé a Regent, stejně jako vína z produkce CHÂTEAU VALTICE a Vinařství Kovacs, a kdo byl vyhladovělý si mohl smlsnout na grilovaných specialitách, chlebech s různými pomazánkami, palačinkách, sýrech a dalších laskominách.

Mohli jste si nakoupit také spoustu zdravých pochutin od Smyslných dobrot.  Pro unavené a zmrzlé tu byla kavárna.

Jožka Šmukař s cimbálem rozezněli náš areál moravskými písničkami, které potěšily nejedny uši, a poté si 12 z Vás odneslo krásné vinařské výhry z naší tomboly.

Zatímco na pódiu zněly hity kapely STO ZVÍŘAT a pod pódiem jela bujará zábava, ve sklepě Vinařské stodoly bavil publikum s cimbálem Jožka Šmukař, který se sem na osmou hodinu přesunul. Celý večer již tradičně ukončil koncerty oblíbené kapely The Teachers.

Moc děkujeme, že jste si za námi vinobraní přijeli užít a těšíme se na viděnou opět v roce 2022.

Váš tým CHÂTEAU VALTICE

×