2015 – Valtické vinobraní – reportáž

Valtické vinobraní, které se konalo v sobotu 3. října, se u nás v areálu CHÂTEAU VALTICE neslo v opravdu bujarém duchu. Vše zahájil příchod krojovaného průvodu s muzikanty, povozy s vrchností i Bakchem a jeho družinou, zakončený přehlídkou několika traktorů. Účastníci průvodu si vychutnali čerstvý burčák, pánům ředitelům Šťastným byl předán hrozen úrody a nechyběl ani tanec s krojovanými.

Samotný program pak zahájil Dětský národopisný soubor Břeclavánek s lidovými písněmi doprovázenými cimbálem a houslemi. Dále se představili členové Střediska volného času z Hodonína s několika tanečními vystoupeními a po nich zatančily i populární Actiwity DC. K lidovým písním jsme se vrátili společně s Cimbálovou muzikou Kapura. Bohatá tombola přinesla několika šťastlivcům skvělé vinné i ne-vinné výhry. Jednou z cen byla také kniha Víno na zdraví, kterou napsal pan profesor Milan Šamánek, kterého jste rovněž mohli u nás v areálu zahlédnout o pár hodin dříve.

Poté program pokračoval s Cimbálovou muzikou Husáři, která si po svém vystoupení vysloužila hlasitý potlesk. Okolo půl deváté nastal všemi očekávaný koncert oblíbené skupiny Laura a její tygři, která vůbec poprvé vystoupila ve Valticích. Pod pódiem bylo narváno v několika řadách a návštěvníci si užívali koncert charismatické skupiny opravdu naplno. Nadšené publikum vyburcovalo Lauru a tygří muzikanty i k přídavku. Zlatým hřebem večera byli The Teachers s těmi nejlepšími rockovými evergreeny, které zněly areálem vinařství až do pozdních nočních hodin.

Během celé akce probíhaly prohlídky historického Křížového sklepa. Čerstvý burčák – jak bílý tak i růžový – tekl proudem stejně jako vína z produkce CHÂTEAU VALTICE a Vinařství Kovacs a vyhladovělí si mohli smlsnout na opékaném prasátku, bramborových spirálkách, několika druzích sýru a nebo na husích játrech. Pro unavené a zmrzlé tu byla kavárna a osvěžit jste se mohli vodou značky Korunní.

Jsme moc rádi, že se celé vinobraní tak skvěle povedlo na obou místech a věříme, že jste s dvojnásobným programem byli též spokojení a akci si opravdu naplno užili. Těšíme se na Vás zase příští rok, v sobotu 1. října 2016!

Váš tým CHÂTEAU VALTICE

Fotky ABS reklama

×