2022 – Letní slavnosti vína a jídla – reportáž

Vinařský areál CHÂTEAU VALTICE odstartovat svou sezónu akcí v sobotu 28. května, a to letními Slavnostmi.

Po dlouhé odmlce se vrátil dětský soutěžní program od společnosti EKO-KOM, dorazila několikametrová nafukovací překážová dráha Bootcamp a nechyběla ani ukázka canisterapie paní Hasilové a jejích pejsků. Přítomné děti si také mohly nechat pomalovat obličej nebo si nechat nastříknout airbrush tetování.

Kulturní program na pódiu odstartoval Dětský národopisný soubor Dunajek, latinskoamerické tance předvedly šikovné děti ze Střediska volného času Hodonín, vystoupily také mažoretky z Hodonína a svůj um ve street dance ukázalo taneční studio N.C.O.D.

O cimbálové písně a dávku folklorní atmosféry se postarala Cimbálová muzika Podluží.

K ochutnání bylo celkem 24 vín a to jak z produkce CHÂTEAU VALTICE, tak i od Vinařství Kovacs. Probíhaly také prohlídky našeho Křížového sklepa a chrámu vína pod Vinařskou stodolou. Areálem vinařství se nesla vůně grilovaných specialit, palačinek, langošů, hamburgerů, hranolek, sýrů či bramborových spirálek. Mohli jste ochutnat několik pomazánek na čerstvém chlebu od Megachleba nebo nebo si vybrat z nespočtu oříšků a dalších laskomin.

Sedmá hodina pak přinesla 12 šťastlivcům hodnotné ceny z bohaté tomboly. Výherci si odnesli například Prezidentskou sérii, poukazy na procedury do Lázní Lednice, ledové či slámové víno, Dárkové balení s knihou Víno na zdraví či sekt z Vinařství Kovacs.

Vítěz hlavní ceny si odnesl poukaz na víkendový pobyt pro 2 osoby ve čtyřhvězdičkovém hotelu Horizont, Pec pod Sněžkou.

Princess Queen Revivalpřinesl na podium perfektní atmosféru a také všechny hity Freddieho Mercuryho a této legendární kapely.

Slavnosti by nebyly Slavnostmi bez našich tradičních a velmi oblíbených The Teachers, pro které jsme letos připravili jejich vlastní edici Dornfelderu, která byla slavnostně pokřtěna přímo na pódiu naším sektem.

Moc se těšíme opět na viděnou na dalších Slavnostech vína a jídla, které se uskuteční opět v našem areálu v sobotu 3. září 2022!

Tým rodinného vinařství CHÂTEAU VALTICE

×