1. Muškát moravský – pozdní sběr 2016 – Plná, harmonická chuť s výraznou muškátovou vůni. Velmi příjemné pití. Degustace s variací sýrů typu camembert.
2. Rulandské modré – pozdní sběr 2015 – Trochu nevýrazný buket s lehkou příchutí švestky. Svěží lehké víno. Zářivá barva. Degustace v kombinaci s kachnou, opékanými brambory a brusinkami.
3. Sylvánské zelené – pozdní sběr 2015 – Zemitá vůně. Chuť s vyváženou kyselinkou, lehce minerální (zbytková perlivost). Degustace s uzenými sýry.
4. Rulandské bílé – pozdní sběr 2016 – Příjemná vyvážená vůně lipového květu. Zlatá barva a chuť s dominancí hrušky. Degustace s výběrem Deluxe paštik.
5. Merlot – pozdní sběr 2016 – Vůně i chuť černého rybízu. Výrazně tmavá barva. Poněkud drsnější pro naše jazýčky, což bylo vyváženo tvarohovým frgálem a uzenými kachními prsíčky.
6. Chardonnay – pozdní sběr 2016 – Chuť zralých jahod, jemně kořeněná. Barva sytější, zlatavá. Degustace se sýry typu ementál.
“Všechna vína byla dobrá, opatřená korkem. Děkuji vinařství CHATEAU VALTICE za možnost ochutnat níže uvedená vína a přeji hodně úspěchů pří výrobě kvalitních vín.”
Děkujeme paní Pilchové za zhodnocení a za fotky z degustace