Sledujte nás na Facebooku

Sledujte nás na Google+

Jsme také na Instagramu

Videa máme i na YouTube

Hodnocení Sommeliera z lidu - říjen 2016

Na říjen hodnotil 6 vín CHÂTEAU VALTICE a vybíral z nich tři nejlepší pan Josef Prchlý z Valdic. Přečtěte si jak hodnocení dopadlo a která tři vína ho zaujala nejvíce a dosáhla tak čestného postu v akční nabídce pro členy Spolku přátel valtických vín na říjen.

"Zasílám své výsledky z ochutnávky vín. Musím říct, že pití bylo jednodušší než samotné hodnocení vín, ze kterých by ani jedno nešlo označit jako špatné. Vína jsme degustovali jak v kruhu rodinném, tak s přáteli."

1. Neuburské - pozdní sběr 2015 Premium Collection -  Svěží, polosuché víno s velice příjemnou ovocnou vůní. Svou chutí zaujalo všechny ochutnávající.
 

2. Svatovavřinecké - pozdní sběr 2015 - Víno s krásnou barvou, jemnou chutí. Vůní připomíná švestková povidla. I přesto, že patří mezi suchá vína, jeho chuť není tak trpká jako u Frankovky, která se umístila na šestém místě.
 

3. Aurelius, výběr z hroznů, 2015 - Další z výběru polosuchých bílých vín. Chuť i vůně velice příjemná, ovocná.

 

4. Ryzlink rýnský - pozdní sběr 2013 - Premium Collection 2013 - I když se jedná o polosuché víno, jeho chuť byla poněkud kyselejší. Svěží citrusová vůně vysloužila tomuto vínu 4. místo. 


5. Chardonnay - výběr z hroznů 2015 -  Zajímavé Chardonnay s výraznou, ale kyselejší chutí, příjemnou ovocnou vůní. Ochutnavači se na umístění tohoto vína jednoznačně neshodli proto ho dle mého hodnocení řadím až na 5. místo.

 

6. Frankovka -  pozdní sběr 2015-  Plné víno s výraznou tříslovinou. Chutí zaujme milovníky suchých, červených vín. Degustátorům však ze všech zaslaných vzorků chutnalo nejméně.

"Zároveň Vám ještě jednou děkuji za možnost ochutnávky skvělých valtických vín a již teď se těším na příští víkend, kdy se koná vinobraní. :)"

 


Děkujeme panu Prchlému za krásné zhodnocení, za fotky a těšíme se na viděnou na Valtickém Vinobraní! :)


Chcete se stát příštím Sommelierem z lidu a vybrat tři vína do nabídky na listopad? Tak neváhejte a přihlaste se do 7. 10. 2016! 


Přihlaste se ZDE